Відкритий лист від засновника Lifeline Ukraine

Бізнесмен, журналіст, засновник Lifeline Ukraine Пол Найланд

Пол Найланд

Бізнесмен, журналіст, засновник Lifeline Ukraine

Sep 26, 2024

Lifeline Ukraine
На зображенні - коллаж з трьох частин Пол Ніланд засновник LifeLine Ukraine, на другій - логотип LifeLine Ukraine і 7333, на третій - персонаж з телефонною слухавкою

Заздалегідь дякую Вам за те, що знайшли час прочитати цей лист. Це важливо, можливо, ви навіть не уявляєте, наскільки це може бути важливо особисто для вас.

Криза Lifeline Україна

«Лайфлайн Україна» - це національна гаряча лінія по запобіганню самогубств в нашій країні, і вона знаходиться під загрозою закриття. Майже в кожній країні світу є національна гаряча лінія по запобіганню самогубств. Ще два роки тому в Україні такої лінії не існувало. Це, без сумніву, частково пояснює чому Україна на той момент була на 8 місці за кількістю самогубств у світі. Але без фінансової підтримки наша робота зупиниться – «Лайфлайн Україна» закриється.

Чому Lifeline Україна важлива для кожного з нас?

Ми розпочали свою діяльність 14 жовтня 2019 року. Відтоді ми отримали 14 216 дзвінків або повідомлень від людей з усієї України, які звертаються за нашою підтримкою. Немає двох однакових дзвінків. Єдина стандартна фраза, яка використовується на гарячій лінії, - «Лінія Життя Україна, я вас слухаю», коли починається дзвінок. Ми говорили про це 14 216 разів.

Не всі дзвінки, які ми отримуємо, надходять від людей, які перебувають у безпосередній небезпеці. Згідно з міжнародними нормами, майже 12 відсотків наших дзвінків - це люди, які мають намір і здатні накласти на себе руки саме в цей момент. Ті 1649 людей, які, як ми можемо сказати, були врятовані організацією «Лайфлайн Україна», могли бути кимось із ваших близьких. Кохана людина. Колега. Та самотня пані, яка є вашою сусідкою.

Ми не можемо зазирнути в розум іншої людини. Ми не знаємо, в яких битвах хтось бореться. Але самогубство може вплинути на вас. Можливо, навіть вже вплинуло.

Врятовані життя - це частина роботи, яку ми виконуємо

Поки я пишу це, триває дзвінок і обговорюються сімейні проблеми. У кожному з випадків, коли людина зателефонувала 7333 – наш безкоштовний номер від усіх великих операторів мобільного зв’язку – ми допомагали комусь пережити важкий момент у їхньому житті. Всі 14 216 дзвінків пов’язані із запобіганням моменту коли людина покінчила життя самогубством, адже самогубство завжди є результатом поєднання різних факторів. Коли ми розмовляємо з абонентом, який описує свою самотність, ми допомагаємо людині уникнути ще гіршого емоційного стану. Кожен окремий дзвінок має життєво важливе значення, і кожна людина, якій ми допомогли, відчула цей дух від людей, які працюють на нашій гарячій лінії 24 години на добу та 7 днів на тиждень.

Нам вдалося запустити і керувати Лайфлайн Україна завдяки фінансовій підтримці Посольства Великобританії в Україні та Державного департаменту США через IREX Україна. Нам вдалося отримати ще один невеликий грант від іншої важливої установи, про яку ми оголосимо дуже скоро. Але наша довгострокова і постійна місія знаходиться під загрозою без забезпечення іншого фінансування.

Поки я друкую цей лист починається другий дзвінок. Мій колега, Славик, пастор, який з нами з першого дня, не знає, що буде далі. Його дзвінок проходить послідовно з дзвінком, який приймає Андрій – ветеран війни на сході України.


Ось кілька фактів про самогубства, які пов’язані не лише з Україною:

  • У всьому світі 800 000 людей щорічно помирають від самогубств,
  • Кожен випадок самогубства зачіпає більш широке коло людей.
  • Самогубство - одна з найбільш запобіжних причин смерті.

Самогубство - це запобіжна причина смерті, тому що суїцидальні думки носять емоційний характер. Водночас у всіх нас є більш глибокий інстинкт виживання, який міцно закладений у нашому мозку. Що роблять мої колеги, коли вони допомагають тим, хто дзвонить в «Лайфлайн Україна»? Вони слухають цю людину і допомагають вивести її з точки емоційної кризи в більш безпечне місце, де інстинкт виживання знову стає домінуючим.

Якщо українська національна гаряча лінія із запобігання самогубств закриється, загинуть люди. Люди будуть вмирати. Але цим смертям можна запобігти.

Що Ви можете зробити, щоб допомогти? Ось кілька думок і пропозицій:

  • Якщо у вас велика платформа, не будьте байдужі до цього повідомлення. Будь ласка, поділіться цим. Якщо у вас невелика платформа, ваша частка також  допоможе поширити цей заклик.
  • Якщо ви керуєте відділом корпоративної соціальної відповідальності бізнесу, і це, ймовірно, означає, що ви відповідаєте за PR, і якщо у вас є витрати на рекламу в розмірі декількох мільйонів доларів на рік, як щодо того, щоб направити частину цих коштів на підтримку «Лайфлайн Україна»? Ось що ми дамо вам натомість – 9 000 000 переглядів на наших соціальних платформах щорічно, де ваш логотип буде знаходитись поруч з нашим.
  • Якщо у вас є вплив на заможну ділову людину, передайте їм цей лист. Попросіть їх допомогти нам врятувати життя наших співвітчизників.
  • Якщо ви знаєте когось у благодійних організаціях, міжнародних агентствах з надання гуманітарної допомоги або у дипломатичних колах, де часто є бюджети на гранти, будь ласка, поділіться з ними цим повідомленням.
  • Якщо ви можете зробити пожертвування для фінансування нашої роботи, а 93% наших постійних операційних витрат складають заробітна плата членів команди Lifeline Україна, на нашому веб-сайті є кнопка для пожертв і відкрита кампанія на Спільнокоште.

(Кілька хвилин тому знову задзвонив телефон – Андрій і Славік надають підтримку.)


Якщо ви допоможете нам, ви допоможете багатьом. Разом ми сильні.

Тільки що знову задзвонив телефон, і ми сказали «Лінія життя Україна, я вас слухаю» 14. 221 раз. Ми не можемо дозволити цьому важливому ресурсу закритися.

Давайте разом дбати про психічне здоров'я! Поділіться цим дописом.

На зображенні - логотип Facebook
На зображенні - логотип Twitter
На зображенні - логотип WhatsUp
На зображенні - логотип LinkedIn
На зображенні - логотип Telegram